اولین رویداد ملی مسئلهمحور "نانومستر" به همت انجمن علمی دانشجویی فناوری نانو، در تاریخ ۱۵ و ۱۶ اسفندماه در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد. این رویداد با هدف توانمندسازی دانشجویان، تقویت ارتباط میان صنعت و دانشگاه و یافتن راهحلهای مؤثر برای چالشهای موجود در صنایع کشور طراحی شده بود.

این رویداد در دو محور اصلی برگزار شد. محور اول شامل نشستهای مهارتافزایی با موضوعاتی چون راهاندازی کسبوکار، تیمسازی و نقش هوش مصنوعی در نوآوری بود. محور دوم به چالشهای صنعتی اختصاص داشت که به شرکتکنندگان این فرصت را داد تا با مسائل واقعی صنایع کشور روبهرو شوند و برای آنها راهحلهای عملی ارائه دهند.در این رویداد، اساتید و مدیران برجستهای از دانشگاه و صنعت حضور داشتند. در افتتاحیه، دکتر واحدی (معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه) سخنانی ارزشمند درباره جایگاه فناوری نانو در صنعت کشور ایراد کردند. همچنین آقای محمدی (مدیر برنامه ترویج دانشجویی ستاد نانو) و آقای ختمیمآب (دبیر گروه سرمایههای انسانی ستاد نانو) در بخشهای بعدی رویداد به سخنرانی پرداختند. از دیگر حاضران این رویداد میتوان به آقای دکتر وحیدی و خانم دکتر امراللهی، که از اساتید دانشگاه و متخصصان این حوزه هستند، اشاره کرد. همچنین خانم دکتر سوده شیری (هم بنیانگذار شرکت نانوفن شفق)، دکتر مهدی اعتمادی (مدیر عامل شرکت بستا نانوفناوران فیدار) و دکتر محمد شکاری (مدیر مسئول رسانه تخصصی هوشیو) نیز در این جمع حضور داشتند. علاوه بر این، نمایندگان مجموعههای صنعتی تأثیرگذار در صنعت کشور از جمله صنایع الکترواپتیک ایران (صاپا) و پژوهشگاه نیرو نیز در این رویداد شرکت کردند.

از نکات برجسته این رویداد میتوان به شبکهسازی و تعامل دانشجویان با صنایع اشاره کرد، همچنین استقرار غرفههای تخصصی برای معرفی آخرین محصولات دانشبنیان از دیگر ویژگیهای مهم این برنامه بود. این رویداد با هدف حمایت از ایدههای نوآورانه و تسهیل همکاری میان دانشگاه و صنعت برگزار شد. شرکتکنندگان با چالشهای موجود در صنعت کشور که توسط نمایندگان صنایع حاضر در رویداد مطرح شد، آشنا شدند و فرآیند حل این چالشها را آغاز کردند. این روند تا اردیبهشتماه ادامه خواهد داشت و در نهایت، کمیته علمی رویداد تیمهای برتری را که بتوانند پاسخهای قانعکنندهای به چالشهای مطرحشده ارائه دهند، انتخاب کرده و از آنها تقدیر خواهد کرد.

این رویداد با فراهم آوردن بستری برای تعامل سازنده میان دانشجویان، پژوهشگران و صنایع، گامی مهم در راستای حل چالشهای صنعتی کشور و ارتقای مهارتهای کاربردی دانشجویان به شمار میآید.
